Arno_ArnoToen ik in 2004 een paard kocht begon ik onbewust aan een zoektocht. Heel snel werd mij al duidelijk dat wanneer je de verantwoordelijkheid hebt over een dier, je tegemoet moet komen aan zijn / haar natuurlijke behoeften.
Je beseft je dan al snel dat je niet bezig bent met de behoeften van het paard, maar met je eigen behoefte aan gemak, want laten we eerlijk zijn, een stal, dekens en beslag hebben niets met de behoeften van het paard te maken. En een noodzakelijk kwaad is het ook niet, zoals wel eens beweerd wordt.

Ik begon me al snel te verdiepen in de hoeven van paarden, want waarom zou een paard hoefijzers nodig hebben?

Hoefonderhoud van mijn eigen paarden deed ik dan ook al een aantal jaren, maar toch bleven nog veel vragen onbeantwoord. Zelfs na het lezen van diverse boeken en de nodige informatie op het internet. Om antwoord te krijgen moest ik beginnen bij de bron, Jaime Jackson. Hij is degene die een ware revolutie heeft ontketend in de traditionele wereld van paardenhouden.

Toen ik besloot om professioneel paarden te gaan bekappen lag de keuze van een opleiding dus voor de hand. Jaime Jackson heeft met de ISNHCP (opleidingstak van de AANHCP) een allesomvattende opleiding beschikbaar, waar het niet alleen om bekappen gaat.

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”
~Confusius